Beleggen kan iedereen

Beleggen kan iedereen, maar als je gaat beleggen is het hoofdzaak je te houden aan bepaalde regels. Op deze site zal daar uitvoerig op ingegaan worden. Zie de artikelen in beleggingstips.


Beleggingsmethode

Daarnaast behoor je als belegger over veel kennis van de markt te bezitten. Het toepassen van een beleggingsstrategie geef je houvast en zorgt ervoor dat je niet overmoedig wordt in goede tijden en niet in paniek raakt tijdens slechte perioden.


Wanneer je eenmaal een beleggingsstrategie hebt gekozen of ontwikkeld, zul je ervoor moeten waken dat je ook werkelijk volgens die methode handelt. Ga dus gedisciplineerd te werk en vermijd speculatie. Voorkom hebzucht en angst. Een goede beleggingsmethode vind je hier.


Droog oefenen

Om ervaring op te doen met je beleggingsmethode is het raadzaam eerst enkele maanden te oefenen op papier met kleine bedragen. Als je als onervaren belegger direct live op de beurs grote posities inneemt, dus direct veel geld in een of enkele beleggingen steekt, dan is de kans groot dat je in korte tijd met beleggen moet stoppen met veel verlies. Wees daarom verstandig en begin “droog”.


Geld verdienen met Opties


Pas wanneer je ziet  dat het goed gaat en je ervan overtuigd ben dat je beleggingssysteem functioneert, kun je met het echte werk beginnen.


Accepteer verliezen

Dat zal je ongetwijfeld overkomen. Juist de capaciteit om verliezen te accepteren is een belangrijke voorwaarde waar jij als belegger aan moet voldoen. Geen enkele belegger maakt altijd winst. Als je actief belegt zul je regelmatig tegen verliezen aanlopen. Wanneer je een goede methode hanteert die bij het droog oefenen al vertrouwen gaf, dan weet je dat deze op den duur winst zal opleveren. Je raakt dan niet ontmoedigd als een positie ’n keer verlies oplevert.


Het is natuurlijk wel zaak om verliezen zoveel mogelijk te beperken. Als de markt tegen je verwachting in keert, stap dan meteen uit. Dat kun je doen door in dergelijke situaties de stoploss-techniek toe te passen. Daarmee kap je verliezen direct af.  Je hebt de wijsheid niet in pacht; je weet niet wat de toekomst brengt. Je kunt alleen maar een beslissing nemen op basis van de informatie, o.a. deze site, je kennis en je beleggingsstrategie.


Je hebt de wijsheid niet in pacht; je weet niet wat de toekomst brengt. Je kunt alleen maar een beslissing nemen op basis van de informatie, o.a. deze site, je kennis en je beleggingsstrategie.


Succes.


Naar Beleggingstips


Hoe zet ik een eigen internet business op? In 14 gratis lessen leert u de beginselen.

Ontdek door het e-book Winstgevend Beleggen met de Iron Condor Methode hoe je 6,4% rendement per maand kunt maken.
Geld verdienen wil iedereen. Maar hoe? Het antwoord vind je op "Passief Inkomen in 10 lessen " .