Beleg in Optiefondsen

Optiefondsen zijn fondsen waarvan zeer veel fondsen in omloop zijn met dagelijks hoge omzetten en waarop opties gekocht en geschreven (=verkocht) kunnen worden.  Het kan zijn dat die aandelen maandenlang niet veel doen, dus weinig omhoog en omlaag gaan. Dan is het mogelijk dat je af en toe, bijvoorbeeld eens in de drie maanden, callopties op die aandelen kan verkopen.Schrijven opties

Stel dat je 200 aandelen Akzo Nobel hebt gekocht op € 50,-- per stuk en dat eind januari de koers op € 49,--  staat. Je kijkt op internet of in de krant en tot je vreugde 'doen' de callopties april50 precies 1. Vervolgens schrijf je twee optiecontracten waarvoor je € 200,- ontvangt (de kosten niet meegerekend).


Op de expiratiedatum in april (de derde vrijdag) staat de koers van Akzo Nobel op € 48. De verkochte opties zijn dan waardeloos en dus heb je die € 200,-  gewoon risicoloos en netto (want belastingvrij) verdiend.

Misschien kun je dat nog een paar kwartalen herhalen.

 

Geld verdienen met Opties


Staat de koers inmiddels boven de € 50,-- dan word je  'opgevraagd' en moet je de aandelen tegen € 50,-- per stuk verkopen. Maar je hebt wel € 200,-- verdiend aan de opties. Conclusie: met opties zijn soms  risicoloze transacties te doen.

 

Kijk overigens ook eens op internet of in de krant naar de omzetten. De grote fondsen zijn goed verhandelbaar, maar bij de kleinere is dat veel minder. Tegenover iedere koper moet immers een verkoper staan en andersom, anders is er geen handel. En als er geen koper is blijf je zitten met aandelen die je eigenlijk kwijt wil waardoor het verlies kan toenemen.


Beleg dus altijd in grote fondsen waarvan de aandelen goed worden verhandeld en waarop eventueel opties geschreven kunnen worden.


Naar Beleggingstips


Hoe zet ik een eigen internet business op? In 14 gratis lessen leert u de beginselen.

Ontdek door het e-book Winstgevend Beleggen met de Iron Condor Methode hoe je 6,4% rendement per maand kunt maken.
Geld verdienen wil iedereen. Maar hoe? Het antwoord vind je op "Passief Inkomen in 10 lessen " .